Trappen in hout of staal

Het aanschaffen van een nieuwe trap is een beleving. Daarom bieden wij onze opdrachtgevers exclusieve trapontwerpen aan in combinatie met de best mogelijke service. Vanaf het eerste ontwerp tot de uiteindelijke realisatie werken wij met zorg en precisie. Wij hebben de ervaring en know-how om elke uitdaging om te zetten in een succes.

Ook het maken van een nieuw trap gat in een houten of betonnen vloer is voor ons geen probleem, wij zullen hierbij altijd gebruik maken van onze constructeur om een constructie berekening te laten maken.

Om uw trap verder af te maken zijn er verschillende mogelijkheden betreffende leuningen en balustrades, dit kan zowel in hout, RVS of glas. We zullen de diverse mogelijkheden ter plaatse met u doornemen.

Wij bieden tot slot de mogelijkheid om de trap geheel af te lakken of in het geval van staal zelfs in een gewenste ral kleur te poeder coaten.


Traprenovatie

Ook om een bestaande trap te renoveren kunt u bij Richter terecht. Naast de trap kunt u ook de leuning(en), balustrades, en traphekken (laten) vervangen, waarmee u een geheel nieuwe trap realiseert, zonder de bestaande trap te hoeven vernieuwen. U bepaalt uw eigen uitstraling en houtsoorten, zowel voor de trap als de leuning(en) en hekken.

Bij een open trap worden de treden rondom bekleed. De voor- en bovenzijde met een overzettrede, de onder- en achterzijde met gefineerd hout en profiellijst. De treden kunnen worden voorzien van een antislipstrip in verschillende kleuren en uitvoeringen.

De treden van een dichte trap worden voorzien van een overzettrede, de stootborden van een voorzet-stootbord van gefineerd hout. Voor het zichtbare deel van de onderzijde van de trede kunt u kiezen om deze te schilderen, dan wel – in een luxere versie - te bekleden met gefineerd hout.